maandag 18 mei 2015

Wedstrijd Taalunie: schrijf de mooiste sneeuwbalzin


Een sneeuwbalzin, ondergetekende had er ook nog nooit van gehoord. Maar het is, aldus de Taalunie, een zin bestaand uit steeds in lengte toenemende woorden. Zoals een sneeuwbal steeds in grootte toeneemt naarmate u ze verder rolt.

De stijlfiguur is ook als dusdanig opgenomen in het Groot retorisch woordenboek van Paul Claes en Eric Hulsens, “een staalkaart en inspiratiebron voor al dan niet professionele schrijvers”, uitgegeven bij Uitgeverij Vantilt. En dat boek kan u winnen door deel te nemen aan de nog tot en met 20 mei lopende wedstrijd van de Taalunie.

Gooi uw mooiste sneeuwbalzin op deze pagina en win een van de drie exemplaren van het Groot retorisch woordenboek. Lexicon van stijlfiguren die de Taalunie verloot. Doen! (Let wel: uw reactie komt pas ná moderatie op de pagina terecht.)

O ja, de inzending van Björn Roose ? Deze: “Ik, die veel beter binnen kleiner, intiemer, beperkter gezelschap functioneer, veronderstel onophoudelijk gestructureerd, onbetwijfelbaar, ongrondwettelijk marionettenbewind.”

2 opmerkingen:

  1. Heb je al wat vernomen over de resultaten van de wedstrijd? Ik ben best wel benieuwd...
    =]

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, nog niks, maar ik houd jou en de andere lezers op de hoogte :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Ook iets te vertellen ? Ga je gang !